Γιαούρτι με μήλα, μπαχαρικά και μέλι από τον Άκη Πετρετζίκη

Αν θέλετε να συνδυάσετε πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά σας προτείνουμε το γιαούρτι με μήλα και μέλι. Ιδανικό σνακ αλλά και πρωινό φτιάχνεται πολύ γρήγορα.

time

Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά
merides

Μερίδες
4
difficulty

Δυσκολία
Πολύ εύκολο

 

Συστατικά:
450 γρ. γιαούρτι
5 κ.σ. μέλι
½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. κουρκουμά
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 πρέζα αλάτι
2 κόκκινα μήλα
50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς το κέλυφος, χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, 2 κ.σ. μέλι, το θυμάρι, τον κουρκουμά, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. δυόσμο και το αλάτι. Κόβουμε τα μήλα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα. Στην συνέχεια τα κόβουμε σε ωραίες λεπτές φέτες (0,5 εκ). Χωρίζουμε το μείγμα με το γιαούρτι σε 4 πιάτα. Από πάνω βάζουμε, σε κάθε πιάτο, το ¼ από τα μήλα μας. Περιχύνουμε το υπόλοιπο μέλι, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα μυρωδικά!

* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *

πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *