Βασιλικός πολτός

25,00 (10gr)

Ο βασιλικός πολτός είναι μια παχύρρευστη, κρεμώδης ουσία που παράγεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των εργατριών μελισσών και προορίζεται για τη διατροφή της βασίλισσας, αλλά και των προνυμφών που προορίζονται να γίνουν βασίλισσες. Στο βασιλικό πολτό βρίσκεται ο καθοριστικός εκείνος παράγοντας που μετατρέπει τη μέλισσα από εργάτρια σε βασίλισσα. Η αποκλειστική διατροφή με πολτό δίνει στην βασίλισσα 30 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απ' τις εργάτριες. Έχει ιδιάζουσα οσμή και υπόπικρη γεύση, ελαφρά καυστική ενώ είναι ισχυρά όξινος αλλά και εξαιρετικά θρεπτικός. Είναι πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, βιταμινών, αντιβακτηριακών και μεταλλικών στοιχείων.

Διαθέσιμο

Τηλεφωνικές παραγγελίες: 26810 35121

Τρόποι πληρωμής - Έξοδα αποστολής

ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΔΟΣΗ:

Η μέση συνιστώμενη καθημερινή δόση βασιλικού πολτού είναι για παιδιά 0,1gr και για ενήλικες 0,5gr (για τον υπολογισμό υπάρχει ειδικό κουταλάκι στη συσκευασία). Τον καταναλώνουμε πάντα το πρωί τοποθετώντας τη δόση κάτω από τη γλώσσα. Λαμβάνουμε τη δόση καθημερινά για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών και έπειτα κάνουμε μία παύση. Εάν παρουσιάζετε αλλεργία στο τσίμπημα της μέλισσας, υποφέρετε από άσθμα, λαμβάνετε αγωγή με αντιπηκτικά φάρμακα, είστε έγκυος ή θηλάζετε συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν καταναλώσετε βασιλικό πολτό.

Χρήσεις και θεραπευτικές δράσεις

Δυστυχώς η υπέρμετρη και παραπλανητική διαφήμιση παρουσίασε τον ΒΠ σαν πανάκεια με αποτέλεσμα οι θετικές επιδράσεις που τεκμηριώθηκαν με μόχθο από επιστήμονες να γίνουν αντικείμενο χλευασμού και ειρωνικών σχολίων στον τύπο. Ο βασιλικός πολτός ΔΕΝ είναι θαυματουργή πανάκεια. Ορισμένες από τις θετικές επιδράσεις του ΒΠ στον άνθρωπο είναι:

Ο βασιλικός πολτός βοηθά στην αντιμετώπιση των ρευματικών αρθρίτιδων, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε 10-υδροξυ-δεκενοϊκό και παντοθενικό οξύ.

Η υψηλή περιεκτικότητα του ΒΠ σε ακετυλοχολίνη βοηθά ώστε να μειωθεί η πίεση του αίματος ενώ θεραπεύει τη χρόνια δυσκοιλιότητα.

Έχει αντισηπτικές και μικροβιοκτόνες ιδιότητες και επιδρά θετικά στον μεταβολισμό. Περιέχει τεστοστερόλη, προγεστερόλη , οισταδιόλη σε συγκεντρώσεις που βοηθούν τους άντρες να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή.Πως διατηρείται;

Διατηρείται σε σκοτεινόχρωμα γυάλινα ή πλαστικά δοχεία αεροστεγώς κλειστά, για 6 μήνες στους 5C (στη συντήρηση του ψυγείου) ενώ στην κατάψυξη (-18C) έως και 15 μήνες. Μπορεί να αποψυχθεί και να καταψυχθεί ξανά χωρίς πρόβλημα. Αλλοιώνεται αν έρθει σε επαφή για ώρα με τον αέρα, το φως και τα μεταλλικά σκεύη.