Μέλι ερείκης

10,00 (950gr)

Το ρείκι είναι φρυγανώδης θάμνος με πλούσια ανθοφορία το φθινόπωρο (σουσούρα) αλλά και κατά τις αρχές της άνοιξης (πλοκό). Το συλλέγουμε στις πλαγιές του Κορφοβουνίου, γύρω απ' τη λίμνη Πουρναρίου σε υψόμετρο 400-500 μέτρων. Έχει χρώμα κοκκινωπό με χαρακτηριστικό, λεπτό άρωμα. Λόγω της υψηλής φυσικής περιεκτικότητάς του σε γλυκόζη, κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα (1-3 μήνες). Tο ερεικόμελο χαρακτηρίζεται ως μέλι εξαιρετικής θρεπτικής αξίας λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε γυρεόκοκκους, είναι πλούσιο σε πυρίτιο, βόριο και βάριο. Ιδιαίτερα τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γι’ αυτό και πωλείται κυρίως σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Αναμένεται σύντομα

EMAIL ALERT
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Το μέλι πρέπει να εξάγεται από την κηρήθρα χωρίς καμία επεξεργασία, στην πιο αγνή μορφή του. Γι αυτό το λόγο το μέλι μας δεν θερμαίνεται σε κανένα στάδιο της παραγωγής του (άθερμο μέλι). Δεν αναμειγνύουμε διαφορετικά είδη μελιού (χαρμάνια) αλλά αρκούμαστε στο φυσικό μέλι που παράγουν οι μέλισσες. Γνωρίζετε γιατί κρυσταλλώνει το μέλι, αλλά και γιατί η γεύση του μελιού διαφέρει χρόνο με το χρόνο ;

Διατροφική αξία ανά
100 gr
ανά μερίδα
20 gr
ΠΠΑ*
Ενέργεια 273 kcal 55 kcal 2,7 %
Λιπαρά
εκ των οποίων
κορεσμένα
0 gr
0 gr
0 gr
0 gr
0 %
0 %
Υδατάνθρακες
εκ των οποίων σάκχαρα
70,4 gr
68,2 gr
14,3 gr
13,7 gr
5 %
15 %
Πρωτεΐνες 0,25 gr 0,05 gr 0,1 %
Νάτριο 0,01 mg 0,002 gr <0,1 %
Εδώδιμες ίνες 0 gr 0 gr 0 %

*Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός
μέσου ενήλικα (8400KJ/2000Kcal)

ΛΙΜΝΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ

Οι βουνοπλαγιές γύρω από τη λίμνη Πουρναρίου παραμένουν παρθένες μέχρι και σήμερα. Εδώ την άνοιξη ξεκινάει μια αλληλουχία ανθοφοριών με κυριότερη αυτή της ανοιξιάτικης ερείκης. Η πλούσια μελισσοκομική χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής απαρτίζεται επίσης γκορτσιές, κορομηλιές, κρανιές, κουτσουπιές, αμυγδαλιές, λαδανιές, αλογοθύμαρα αλλά και πολλά αγριολούλουδα όπως το άγριο γεράνι και ο ασφόδελος.