Μέλι πεύκου

10,00 (950gr)

Στα μέσα του καλοκαιριού μεταφέρουμε τα μελίσσια στα πευκοδάση της Θεσπρωτίας όπου συλλέγουμε το πευκόμελο. Στην περιοχή αυτή παράγεται ένα ιδιαίτερα αρωματικό μέλι λόγω του ξηρού κλίματος αλλά και της έντονης παρουσίας θυμαριού. Το πευκόμελο προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του «εργάτη» του πεύκου και θεωρείται μοναδικό παγκοσμίως, καθώς παράγεται αποκλειστικά στη λεκάνη της μεσογείου. Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων παρουσιάζει ήπια γλυκύτητα, ενώ θεωρείται ένα απ' τα θρεπτικότερα μέλια, χάρη στα πολλά ιχνοστοιχεία και ανόργανα άλατα που περιέχει. Iδανικό για τις παθήσεις του λαιμού και τις αναιμίες.

Διαθέσιμο

Τηλεφωνικές παραγγελίες: 26810 35121

Τρόποι πληρωμής - Έξοδα αποστολής

ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Το μέλι πρέπει να εξάγεται από την κηρήθρα χωρίς καμία επεξεργασία, στην πιο αγνή μορφή του. Γι αυτό το λόγο το μέλι μας δεν θερμαίνεται σε κανένα στάδιο της παραγωγής του (άθερμο μέλι). Δεν αναμειγνύουμε διαφορετικά είδη μελιού (χαρμάνια) αλλά αρκούμαστε στο φυσικό μέλι που παράγουν οι μέλισσες. Γνωρίζετε γιατί κρυσταλλώνει το μέλι, αλλά και γιατί η γεύση του μελιού διαφέρει χρόνο με το χρόνο ;

Διατροφική αξία ανά
100 gr
ανά μερίδα
20 gr
ΠΠΑ*
Ενέργεια 224 kcal 45 kcal 2 %
Λιπαρά
εκ των οποίων
κορεσμένα
0 gr
0 gr
0 gr
0 gr
0 %
0 %
Υδατάνθρακες
εκ των οποίων σάκχαρα
59 gr
56 gr
12,0 gr
11,2 gr
4 %
12 %
Πρωτεΐνες 0,3 gr 0,06 gr 0,1 %
Νάτριο 0,04 mg 0,01 gr <0,1 %
Εδώδιμες ίνες 0 gr 0 gr 0 %

*Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός
μέσου ενήλικα (8400KJ/2000Kcal)

ΤΑ ΠΕΥΚΟΔΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Στην περιοχή της Θεσπρωτίας (Παραμυθιά, Ηγουμενίτσα, Φιλιάτη αλλά και Λούτσα Πρεβέζης) υπάρχουν πευκοδάση στα οποία κυριαρχεί η χαλέπιος πεύκη (Pinus halepensis). Το ξηρό κλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία αρωματικών φυτών όπως το θυμάρι κι η άγρια ρίγανη προσδίδουν ιδιαίτερα αρώματα στο μέλι.