Μέλι πεύκου

10,00 (950gr)

Το φθινόπωρο στα πυκνά, καταπράσινα πευκοδάση της Χαλκιδικής συλλέγουμε το πευκόμελο. Ένα μέλι που θεωρείται μοναδικό παγκοσμίως, καθώς παράγεται αποκλειστικά στη λεκάνη της μεσογείου. Προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του «εργάτη» του πεύκου. Έχει ιδιαίτερο άρωμα και όχι πολύ γλυκιά γεύση, λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων. Το χρώμα του είναι σκούρο και αργεί πολύ να κρυσταλλώσει. Θεωρείται ένα απ' τα θρεπτικότερα μέλια, χάρη στα πολλά ιχνοστοιχεία και ανόργανα άλατα που περιέχει. Είναι πλουσιότερο από το ανθόμελο σε ιχνοστοιχεία, σε πρωτεΐνες και αμινοξέα και έχει λιγότερες θερμίδες. Είναι ιδανικό για τις παθήσεις του λαιμού και τις αναιμίες.

Επόμενος τρύγος αναμένεται τον Οκτώβριο του 2020

EMAIL ALERT
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Το μέλι πρέπει να εξάγεται από την κηρήθρα χωρίς καμία επεξεργασία, στην πιο αγνή μορφή του. Γι αυτό το λόγο το μέλι μας δεν θερμαίνεται σε κανένα στάδιο της παραγωγής του (άθερμο μέλι) και δεν παστεριώνεται. Δεν αναμειγνύουμε διαφορετικά είδη μελιού (χαρμάνια) αλλά αρκούμαστε στο φυσικό μέλι που παράγουν οι μέλισσες. Γνωρίζετε γιατί κρυσταλλώνει το μέλι, αλλά και γιατί η γεύση του μελιού διαφέρει χρόνο με το χρόνο ;

Διατροφική αξία ανά
100 gr
ανά μερίδα
20 gr
ΠΠΑ*
Ενέργεια 224 kcal 45 kcal 2 %
Λιπαρά
εκ των οποίων
κορεσμένα
0 gr
0 gr
0 gr
0 gr
0 %
0 %
Υδατάνθρακες
εκ των οποίων σάκχαρα
59 gr
56 gr
12,0 gr
11,2 gr
4 %
12 %
Πρωτεΐνες 0,3 gr 0,06 gr 0,1 %
Νάτριο 0,04 mg 0,01 gr <0,1 %
Εδώδιμες ίνες 0 gr 0 gr 0 %

*Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός
μέσου ενήλικα (8400KJ/2000Kcal)

ΤΑ ΠΕΥΚΟΔΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στην περιοχή της Χαλκιδικής και ειδικότερα στην χερσόνησο της Σιθωνίας η βλάστηση κυριαρχείται από πυκνά φυλλοβόλα δάση Μαύρης, Τραχείας και Χαλεπίου Πεύκης. Μεγάλο μέρος καταλαμβάνει και η πλατύφυλλος Δρυς, η Οξιά αλλά και η Αριά καθώς και το Ρείκι – σπουδαίο μελισσοκομικό είδος. Στις αρχές του φθινοπώρου μεταφερόμαστε εδώ για τη μελιτοέκκριση του εργάτη του πεύκου.