Γύρη

7,00

Η γύρη είναι η πλουσιότερη φυτική τροφή σε πρωτεΐνες. Την συλλέγουμε στις πλαγιές των Τζουμέρκων, σε μεγάλο υψόμετρο και σε περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στο Δίκτυο NATURA 2000, μακριά από καλλιέργειες. Η συλλογή γίνεται από την άνοιξη έως τις αρχές του φθινοπώρου από μια πανδαισία γυρεοδοτικών φυτών όπως της καστανιάς, ερείκης, ακονιζιάς, λαδανιάς, οξαλίδας, κ.α. Την διαθέτουμε νωπή χωρίς καμία επεξεργασία ή αποξηραμένη. Η νωπή γύρη, ανάλογα με την φυτική της προέλευση, έχει ιδιάζουσα ευχάριστη, ελαφρώς γλυκιά, λουλουδένια γεύση σε αντίθεση με την αποξηραμένη που είναι πιο πικρή. Περιέχει βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, ενώ βοηθάει στη διανοητική λειτουργία.

Διαθέσιμο

Τηλεφωνικές παραγγελίες: 26810 35121

Τρόποι πληρωμής - Έξοδα αποστολής

ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Η γύρη πρέπει να διατίθεται στη φυσική της μορφή, δηλαδή νωπή, καθώς η αποξηραμένη γύρη είναι κατά 20-40% λιγότερο θρεπτική ενώ παρουσιάζει και απώλειες πολύτιμων αντιβιοτικών, ενζύμων και άλλων δραστικών ουσιών. Ο πλέον συνιστώμενος τρόπος είναι να καταναλώνεται αυτούσια, να μασιέται και να αναμιγνύεται με σίελο πριν την κατάποση για τα μέγιστα οφέλη.

Γιατί γύρη;

Μελετώντας την γύρη διαπιστώνουμε ότι συγκριτικά με άλλα γεωργικά προϊόντα είναι πολύ ανώτερη σε θρεπτικά συστατικά. Οι πολύτιμες θρεπτικές και ιαματικές ιδιότητες της την αναδεικνύουν σαν αγνή και φυσική τροφή υψηλής διατροφικής αξίας. Το βασικότερο όλων είναι ότι η γύρη παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη R, η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από τις εγκεφαλικές αιμορραγίες, μειώνει τους υψηλούς σφυγμούς της καρδιάς και συμβάλει θετικά σε μεγάλο ποσοστό στην μακροζωία των ανθρώπων που την καταναλώνουν.

Σε ίση ποσότητα γύρης και μοσχαρίσιου κρέατος, η γύρη υπερέχει 5 φορές περισσότερο σε ισολευκίνη, λευκίνη και μεθιονίνη, 6 φορές πιο πολύ φαινυλαλανίνη και τρυπτοφάνη. Από τα παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι μία κουταλιά γύρη καθημερινώς, καλύπτει τον οργανισμό μας με τα ωφέλιμα αμινοξέα.

Πως διατηρείται;

Στο Ορεινό Μέλι συλλέγουμε την γύρη με γυρεοπαγίδα εισόδου και την τοποθετούμε κατευθείαν στην κατάψυξη ώστε να μην αλλοιώνεται. Σε αυτή τη μορφή (νωπή) διατηρείται σε γυάλινα βάζα αποκλειστικά στην κατάψυξη έως και 2 χρόνια από την ημερομηνία συλλογής της Απ' την άλλη, η αποξηραμένη γύρη μπορεί να διατηρηθεί και στο ψυγείο (0-4C) έως και 2 χρόνια αλλά και εκτός ψυγείου μέχρι και 3 μήνες.Πως καταναλώνεται;

Η κατανάλωση γύρης πρέπει να ξεκινήσει με μικρή ποσότητα μέχρι να συνηθίσει το στομάχι. Προτείνεται μια κοφτή κουταλιά του γλυκού καθημερινά για μια περίπου εβδομάδα, και σταδιακά ανά εβδομάδα, αύξηση σε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας (20gr) κάθε πρωί με άδειο στομάχι. Η κατανάλωση γύρης θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς διακοπή για 2 - 4 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες και την αντίδραση κάθε ατόμου ξεχωριστά, ώστε να δείξει τις ευεργετικές επιδράσεις της.