Το σύκο εκτός από γευστικό είναι και άκρως ωφέλιμο για την υγεία μας! Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και ευεργετικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και κάλιο. Μειώνει την την αρτηριακή πίεση, βοηθάει στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και συμβάλλει στη διατήρηση της πυκνότητας των οστών. Όταν συνδυαστεί με θυμάρι και ακατέργαστο μέλι, δημιουργεί ένα τέλειο κοκτέιλ!
![]() Χρόνος Εκτέλεσης
5 λεπτά |
![]() Ποσότητα
2 κοκτέιλ |
![]() Δυσκολία
Πολύ εύκολο |
Συστατικά:
¼ του φλιτζανιού μέλι
¼ του φλιτζανιού νερό
6 σύκα κομμένα στα τέσσερα
2 κλωναράκια θυμάρι
1 φλιτζάνι σαμπάνια
¼ του φλιτζανιού μηλόξυδο
1 μεζούρα λικέρ πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε το μέλι, το νερό και τα σύκα σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε τα μέχρι να λιώσουν τα σύκα. Προσθέστε το θυμάρι και αφήστε το να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να καθίσει για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε τα κλωναράκια του θυμαριού, βάλτε το μείγμα μέσα στο μπλέντερ και χτυπήστε το μέχρι να γίνει σιρόπι. Τοποθετήστε την σαμπάνια, το μηλόξυδο και το λικέρ πορτοκαλιού σε ένα σέικερ και ανακινείστε καλά. Προσθέστε 2 κουταλιές από το σιρόπι σύκου, ανακατέψτε και γαρνίρετε με θυμάρι.
* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *
πηγή: helloglow.co της Stephanie Pollard