Μια εύκολη και υγιεινή λιχουδιά.
![]() Χρόνος Εκτέλεσης
20 λεπτά |
![]() Μερίδες
2 |
![]() Δυσκολία
Εύκολο |
Συστατικά:
60 γρ. θρυμματισμένος πάγος
2 αποφλοιωμένες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
25 γρ. χαρουπάλευρο
1 κουταλιά της σούπας σπόρους τσία
125 ml γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)
20 γρ. ψυχα αμυγδαλου
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Λίγη γύρη μελισσών για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Για να καραμελώσουμε τα αμύγδαλα με το μέλι, τα ζεσταίνουμε μαζί με το σουσάμι σε ένα μικρό τηγάνι και χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά και το μέλι να αρχίσει να σκουραίνει ελαφρώς στο χρώμα. Το απλώνουμε σε ένα δίσκο στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα το σπάμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τις μπανάνες για λίγο στην κατάψυξη και μετά τις χτυπάμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τον πάγο, το χαρουπάλευρο, τους σπόρους τσία και το γάλα αμυγδάλου. Εάν το μηχάνημα δυσκολεύεται να ανακατέψει το μείγμα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ή και δύο νερό ή γάλα αμυγδάλου. Προσοχή μην το παρακάνετε. Δοκιμάστε το μείγμα και προσθέστε μέλι για να ρυθμίσετε τη γλυκύτητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο παγωμένα μπολ, προσθέτωντας από πάνω τις μπανάνες με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με λίγη γύρη.
* Το Ορεινό Μέλι συνιστά να μη μαγειρεύετε θερμαίνοντας το μέλι σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 45-50 °C γιατί έτσι χάνονται όλα του τα θρεπτικά συστατικά. *
πηγή: sbs.com